(_(سلامت بان)_)

(_(سلامت بان)_) حافط سلامتی شما...

ارتباط آرتروز روماتیسمی و سلامت قلب

می دانید که آرتروز روماتیسمی منجر به درد مفاصل می‌گردد، اما آیا می‌دانید که این بیماری یک تهدید جدی برای سلامت قلب نیز است؟ آرتروز روماتیسمی همانند کلسترول و فشار خون بالا، عاملی خطرناک برای قلب است.

تحقیقات نشان می‌دهند که بیماران مبتلا به آرتروز روماتیسمی...

می دانید که آرتروز روماتیسمی منجر به درد مفاصل می‌گردد، اما آیا می‌دانید که این بیماری یک تهدید جدی برای سلامت قلب نیز است؟ آرتروز روماتیسمی همانند کلسترول و فشار خون بالا، عاملی خطرناک برای قلب است.

تحقیقات نشان می‌دهند که بیماران مبتلا به آرتروز روماتیسمی تا 3 برابر بیشتر از افراد سالم در معرض سکته قلبی هستند، به ویژه اگر فرد به مدت طولانی به آرتروز روماتیسمی مبتلا شده باشد. در حقیقت، بیماری‌ قلبی دلیل اصلی افزایش خطر مرگ در میان بیماران مبتلا به آرتروز روماتیسمی است.

خبر خوب این است که افراد مبتلا به آرتروز روماتیسمی می‌توانند اقدامات زیادی برای جلوگیری از بیماری قلبی انجام دهند. یک رژیم غذائی مخصوص سلامت قلب برای جلوگیری از بیماری، حمله و سکته قلبی بسیار مؤثر بوده و منافعی نیز در کاهش عوارض آرتروز دارد.

آرتروز روماتیسمی و سلامت قلب

محققان دلایل احتمالی متعددی برای شیوع بیشتر بیماری‌های‌ قلبی در افراد مبتلا به آرتروز روماتیسمی یافته‌اند:

- التهاب مزمن ایجاد شده به وسیله آرتروز روماتیسمی، منجر به سفت شدن سرخرگ‌ها و همچنین صدمات کلی دیگر به سیستم گردش خون می‌شود.

- داروهای مصرفی برای درمان عوارض آرتروز روماتیسمی، همانند کورتیکوستروئیدها corticosteroids می‌توانند با گذشت زمان برای سلامت قلب مضر باشند.

- افراد مبتلا به آرتروز روماتیسمی ممکن است بی‌حرکت بوده و اضافه وزن پیدا کنند، که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

رژیم غذائی مبتلایان به آرتروز روماتیسمی

افراد مبتلا به آرتروز باید مواظب چیزهایی که می‌خورند باشند، چرا که بیماری آنها فاکتور خطری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی است. دکتر لونا ساندان می‌گوید: " این بیماران باید یک رژیم غذائی سلامت قلبی را مانند یک فرد با کلسترول بالا ، دنبال نمایند. به این معنی که بیشتر غذاهای گیاهی را مصرف کنند."

دکتر ساندان می‌گوید یکی دیگر از منافع پیروی از رژیم غذائی سلامت قلب ،بهتر شدن عوارض آرتروز روماتیسمی است. برای نمونه تحت چنین رژیمی احتمالاً بیمار وزن کم کرده و در نتیجه علائم آرتروز روماتیسمی آنها بهتر می‌شود. وی اضافه می‌کند: "زمانی که وزن شما در حال زیاد شدن است، عوارض و مشکلات بیشتری خواهید داشت؛ به عبارت دیگر وزن کمتر یعنی فشار کمتر به مفاصل."

رژیم غذائی ویژه سلامت قلب ،شامل موارد زیر است:

- مصرف مقادیر زیادی از میوه و سبزیجات. در این صورت مقدار زیادی فیبر و مواد مغذی با کالری کمتر به بدن شما می‌رسد.

- دانه‌های کامل همانند گندم کامل، جو کامل، چاودار و برنج قهوه‌ای. دانه‌های کامل آهسته‌تر هضم شده و مواد مغذی بهتر و فیبر بیشتری نسبت به آرد فراوری شده دارند.

- فراورده‌های لبنی کم چرب یا بدون چربی همانند شیر، پنیر و ماست.

- غلات و بنشن منابع غنی از پروتئین و فیبر.

- گوشت مرغ و ماهی در مقادیر کم.

- روغن‌های گیاهی همانند کانولا یا روغن زیتون که حاوی کلسترول "خوب" به صورت چربی تک واحدی غیر اشباع و چربی چند واحدی غیر اشباع هستند.

در حین رعایت یک رژیم غذائی سلامت قلب، از خوردن غذاهای زیر پرهیز نمائید:

- چربی‌های اشباع شده که به طور عمده در دمای اتاق حالت جامد دارند- چربی حیوانی (همانند دنبه گوسفند)، کره جامد، پنیرهای حاصل از شیر کامل.

- چربی‌های ترانس که معمولاً در غذاهای بسته‌بندی شده یافت می‌شود. در لیست ترکیبات به دنبال لغت "هیدروژنیزه شده hydrogenated" یا " اندکی هیدروژنیزه شده partially hydrogenated" به عنوان نشانه‌ای از وجود چربی‌های ترانس بگردید.

- شکر و قند اضافه شده به غذا، معمولاً به صورت عصاره فروکتوز، فروکتوز، ساکاروز یا دکستروز.

- مقادیر بالای سدیم(نمک).

- گوشت قرمز

غذاهائی که ممکن است با التهاب مقابله کنند

با وجود اینکه هنوز به نتایج علمی قطعی دست نیافته‌ایم ، شواهدی وجود دارد که رژیم غذائی می‌تواند بر التهاب ناشی از آرتروز روماتیسمی تأثیر بگذارد و به ویژه به کاهش درد آرتروزی و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک کند:

- خوردن ماهی بیشتر، میزان دریافت اسید چرب اُمگا 3 را افزایش می‌دهد، در نتیجه درد مفاصل کمتر شده و سختی حرکت بیمار کاهش می‌یابد. دکتر ساندان می‌گوید: "ماهی‌های آب سرد بهترین منابع اُمگا 3 بوده و همچنین منابع غنی از پروتئین هستند."

- به همین ترتیب، کاهش میزان مصرف گوشت قرمز می‌تواند میزان اسید آراچیدونیک دریافتی را کاهش دهد. دکتر ساندان می‌گوید: " اسید آراچیدونیک موجود در گوشت قرمز به نوعی چربی اشاره دارد که در واقع منجر به التهاب می‌گردد، زمانی که التهاب از کنترل خارج شده است، مصرف چربی‌هایی که می‌توانند التهاب را افزایش دهند، مشکل‌زا است."

- میوه‌های رنگی و سبزیجاتی که حاوی مقادیر بالائی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، می‌توانند از بدن در مقابل استرس سایشی ایجاد شده بر اثر التهاب محافظت کنند. دکتر ساندان می‌گوید: "شاید بد نباشد رنگین کمانی از رنگ‌هارا، قرمز، نارنجی، زرد، سبز و آبی ،مصرف کنید."

با تغذیه مناسب، برای کاستن برخی فاکتورهای خطر که منجر به بیماری قلبی می‌گردند، شانس بالائی خواهید داشت و می‌توانید سلامت کلی خود را افزایش داده و تا حدی التهاب را کم کنید.

[ بازدید : 76 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ شنبه 30 آبان 1394 ] [ 11:57 ] [ salamat ]

[ ]

ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]